اینترنت اشیا چیست و چه مزایایی دارد؟

اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

اینترنت اشیا، نامی است که به نوعی فناوری داده شده است که همه دستگاه‌های دیجیتالی، محاسباتی و مکانیکی، حیوانات و حتی انسان‌ها را به هم متصل می‌کند.

این فناوری که با نام اختصاری IoT شناخته می شود، به هر “شی” یک شناسه منحصر به فرد (UID) اختصاص می دهد،

و به آنها امکان می دهد تا داده ها را با یکدیگر و با مکانیسم های کنترل مرکزی بدون دخالت انسانی به اشتراک بگذارند.

امروزه اکثر شرکت‌هایی تقریبا در همه بخش‌ها از برنامه‌های کاربردی اینترنت اشیا برای کارآمدتر کردن کار خود، بهبود فرآیندهای تجاری، تصمیم‌گیری موثرتر و افزایش ارزش کسب ‌و کار خود استفاده می‌کنند.

اینترنت اشیا به اختصار IoT شناخته می شود. این عبارت که مستقیما به فارسی می توان به اینترنت اشیا ترجمه کرد، اشاره به هوشمندی اشیائی دارد که قبلا توانایی جمع آوری داده و اشتراک گذاری اطلاعات را نداشتند و با کسب قابلیت های جدید توانستند به اینترنت متصل شوند.

اینترنت اشیا (IoT) چیست؟

حوزه های کاربردی اینترنت اشیا

حوزه های کاربردی اینترنت اشیا بسیار متنوع می باشد.

برنامه های کاربردی اینترنت اشیا زندگی روزمره مصرف کنندگان را تسهیل می کند.

همچنین برنامه هایی که مزایای زیادی در حوزه های شرکتی، تولیدی و صنعتی ارائه می دهند، به شدت مورد استفاده قرار می گیرند.

برنامه‌های اینترنت اشیا چندین حوزه اصلی را شامل می‌شوند، از جمله خودرو، مخابرات و انرژی.

در بخش مصرف‌کننده، خانه‌های هوشمند مجهز به دستگاه‌های متصل مانند ترموستات هوشمند، دیگ‌های ترکیبی و روشنایی از طریق رایانه‌ها و تلفن‌های هوشمند کنترل می‌شوند.

دستگاه‌های پوشیدنی با حسگرها و نرم‌افزار می‌توانند داده‌های کاربر را جمع‌آوری و تجزیه و تحلیل کنند و با سایر فناوری‌ها ارتباط برقرار کنند تا زندگی کاربران را آسان‌تر و راحت‌تر کنند.

برای امنیت عمومی نیز از وسایل پوشیدنی استفاده می شود.

برای مثال، می‌تواند امدادگران اولیه را قادر سازد تا در مواقع اضطراری از ایمن‌ترین مسیر به مکان برسند یا با نظارت بر علائم حیاتی آتش نشانان در موقعیت‌های خطرناک، زمان واکنش را کاهش دهند.

هوش مصنوعی چه چیزی را در دنیای اینترنت اشیا تغییر خواهد داد؟

اینترنت اشیا در مراقبت های بهداشتی نیز کاربردهای گسترده ای از جمله توانایی نظارت دقیقتر بیماران با تجزیه و تحلیل داده های تولید شده را ارائه می دهد.

مراکز درمانی عمدتا از سیستم های اینترنت اشیا برای انجام وظایفی از قبیل مدیریت موجودی برای داروها و تجهیزات پزشکی، بهره می گیرند.

برای مثال، ساختمان‌های هوشمند می‌توانند با استفاده از حسگرهایی که تعداد افراد در یک اتاق را تشخیص می‌دهند، هزینه‌های انرژی را کاهش دهند.

 

اینترنت اشیا

 

دما را می توان به صورت خودکار یا دستی از یک مرکز راه دور تنظیم کرد.

به عنوان مثال، اگر حسگرها تشخیص دهند که یک اتاق کنفرانس اشغال شده است، می توانند تهویه مطبوع را روشن کنند یا زمانی که همه افراد در دفتر بیکار هستند دما را کاهش دهند.

سیستم‌های کشاورزی هوشمند، بر پایه ی اینترنت اشیا، به نظارت بر نور، دما و رطوبت خاک مزارع با بهره گیری از حسگرهای متصل کمک می‌کنند.

اینترنت اشیا همچنین برای خودکارسازی سیستم های آبیاری استفاده می شود.

حسگرهای اینترنت اشیا مانند چراغ‌های خیابانی و کنتورهای هوشمند مورد استفاده در شهرهای هوشمند به کاهش ترافیک، صرفه‌جویی در مصرف انرژی، نظارت بر شاخص‌های محیطی و تخصیص ایمنی عمومی کمک می‌کنند.

حوزه های استفاده از اینترنت اشیا روز به روز در حال گسترش است.

مزایای اینترنت اشیا

اینترنت اشیا مزایای مختلفی را برای سازمان ها به همراه دارد.

چرا که ابزارهایی را برای بهبود نحوه انجام تجارت و استراتژی خود به شرکت ها ارائه می دهد.

برخی از قابلیت ها و مزایای ارائه شده توسط اینترنت اشیا، عبارتند از:

  • نظارت بر فرآیندهای کسب و کار
  • بهبود تجربه مشتری
  • در زمان و هزینه صرفه جویی کنید
  • افزایش بهره وری کارکنان
  • ادغام و تطبیق مدل های کسب و کار
  • تصمیمات بهتر در پرتو داده ها
  • افزایش درآمد

مقاله مرتبط: مدیریت برند و استراتژی برندینگ چیست؟

مزایای اینترنت اشیا

وضعیت فعلی اینترنت اشیا

بر اساس تحقیقات انجام شده تخمین زده می شود که امروزه 10 تا 11 میلیارد دستگاه به اینترنت متصل هستند و پیش بینی می شود این رقم تا سال 2022 به 50 میلیارد دستگاه افزایش یابد.

بر اساس همین تحقیقات؛ در حالی که نرخ سرانه دستگاه های متصل به هم در جهان در سال 2003 ، 0.08  بود، برآورد سال 2022 از این نرخ “6.48” است.

علاوه بر این، تخمین زده می شود که ترافیک اطلاعات تولید شده توسط 20 دستگاه معمولی خانگی در سال 2022 بیشتر از کل ترافیک اینترنت تولید شده در سال 2008 باشد.

وقتی صحبت از اینترنت اشیا می شود، درک این موضوع که فقط دستگاه ها به اینترنت متصل هستند اشتباه است.

هنگامی که اشیاء به حسگرها و مدارهای الکترونیکی مجهز می شوند، توانایی برقراری ارتباط با افراد و به روز رسانی اطلاعات وضعیت آنها را به دست می آورند.

با توسعه شبکه های تلفن همراه و اینترنت، ارتباط این اشیا با مردم آسان تر شد و مردم این شانس را داشتند که از هر کجا و در هر زمان آنها را مشاهده و کنترل کنند.

 

وضعیت فعلی اینترنت اشیا

 

اینترنت اشیا علاوه بر تمام مزایایی که دارد، مشکلاتی را نیز به همراه خواهد داشت. این واقعیت که ما زندگی اجتماعی خود را از طریق اینترنت ضبط می کنیم، به لطف دستگاه های متصل به یکدیگر، حجم داده هایی را که ظاهر می شود افزایش می دهد و تجزیه و تحلیل و پردازش این داده های بزرگ به یک کار دشوار و پیچیده تبدیل می شود.

علاوه بر این، محرمانه بودن و امنیت این داده های در حال ظهور نیز موضوع مهمی خواهد بود.

در سال‌های آینده وارد دوره‌ای خواهیم شد که در آن تعامل و اینترنت تقریبا در هر شیئی وارد می‌شود و اشیای مختلف برای اهداف مشترک عمل می‌کنند.

در این بین ، ما با هم خواهیم دید که مردم چگونه به این تغییر از نظر فیزیولوژیکی و روانی واکنش نشان می دهند و پروژه های اینترنت اشیا زندگی ما را به طور اساسی تغییر می دهد.

مطالب مرتبط
گذاشتن دیدگاه

ایمیل تان را وارد نکرده اید .وارد کردن ایمیل الزامی است